open:
dinsdag - vrijdag
van 9 - 12 uur en van 13.30 - 18 uur
woensdag - zaterdag
van 10 -12 uur en van 13.30 - 17 uur

donderdag
van 13.30 - 18 uur
TIJDENS DE MAANDEN JULI EN AUGUSTUS DONDERDAG HEEL DE DAG GESLOTEN
verlof van 20 juli tem. 6 aug 2017

ver


Achter d'Hoven 11

2990 Wuustwezel
03/669-70-75
e-mal: natuurwinkeltjemargriet@hotmail.be


Home
Natuurvoeding
glutenvrij
LactLactosevrijosevrij
Losse kruiden
Supplementen
Vitamines
Verzorgingsproducten
Etherische oliën
Stenen - mineralen
geschenkartiekelen
Etherische olie wordt ook wel aromatische, vluchtige of essentiële olie genoemd. De etherische oliën zijn vluchtige oliën gewonnen uit planten.

Het woord etherisch komt van het Griekse aither. Letterlijk betekent aither lucht van de hemel. Met aither duidden de Grieken de onderste laag van de kosmos aan. Soms wordt het wel "aetherische oliën" gespeld. De etherische oliën zijn net als ether vluchtig en sterk geurend.

Etherische oliën kunnen uit verschillende delen van een plant worden gewonnen, bijvoorbeeld de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, of het hout (van stam, takken of wortels). Soms bevatten verschillende delen van een plant verschillende etherische oliën.

Sommige soorten etherische olie zijn vrij duur. Dit komt omdat er soms veel planten voor nodig zijn om een kleine hoeveelheid olie te produceren. Een goedkope olie is bijvoorbeeld sinaasappelolie, omdat de schillen van sinaasappels een afvalproduct van de sapindustrie zijn. Duur is bijvoorbeeld rozenolie, omdat er enorm veel speciaal voor de olie gekweekte rozen nodig zijn om een beetje etherische olie te produceren.

aromadiffuserHoutppAromadiffuserWit

 


Dit toestel verstuift een mix van water en essentiële oliën in miljoenen microdeeltjes onder de vorm van een aromatische nevel.
Deze zeer fijne aromatische deeltjes worden makkelijk via de luchtwegen geabsorbeerd. Ze hebben een gunstige invloed op de gezondheid.
Afhankelijk van de gebruikte Physalis essentiële olie kunnen ze ontspannen, stimuleren, de luchtwegen openen, …

3 belangrijke werkingen: zuivert de lucht, bevochtigt de atmosfeer, zorgt voor een subtiele geur.
Bruikbaar in alle woongedeelten, kleedkamers, kantoren, hotels, ziekenhuizen, schoonheids­instituten, ...

Sjankara aromastream
De etherische olie wordt d.m.v. een ventilator in de lucht gestuurd zonder dat ook maar enige warmte gebruikt wordt. Onderaan het toestel zit een cartouche waarop 5 tot 10 druppels etherische olie aangebracht worden. Verbinden met het stroomnet, schakelaar op stand I (voor ruimtes tot 50 m²) of op stand II (tot 100 m²) zetten, en genieten maar. Het toestel kan veilig zonder toezicht of 's nachts gebruikt worden. Na langdurig of intensief gebruik de cartouche vervangen, geen verder onderhoud nodig.

Sjankara aromastone
Een verdamper in keramiek, met een ingebouwd elektrisch verwarmingselement. Volledig geruisloos. De aromastone werkt op lage temperatuur: 40 tot 45°C, voldoende om etherische olie te verdampen, niet te hoog, zodat de kwaliteit van de olie onaangetast blijft. Water toevoegen is niet nodig. Enkele druppeltjes (5 tot 10, of meer) op de aromastone aanbrengen en aansluiten op het stroomnet. Het toestel mag zonder gevaar de hele nacht blijven aanstaan. Afhankelijk van de vluchtigheid van de olie, verdampt ze in 1 tot 2 uur. Geschikt voor een ruimte tot 60 m². Eenvoudig onderhoud : een vochtig doekje erover is voldoende.
Verkrijgbaar in 2 modellen, wit en blauw